Nieuws

Gameconsoles

Microsoft irriteert Windows 10-gebruikers met end-of-life-banners op volledig scherm

Portret van de auteur


Microsoft irriteert Windows 10-gebruikers met end-of-life-banners op volledig scherm
2

Advertentie

Microsoft is bezig met zijn zoveelste poging om gebruikers van Windows 10 over te laten stappen naar het nieuwere Windows 11. Twee nieuwe banners op volledig scherm zijn door de fabrikant geïntroduceerd om iedereen 'te helpen herinneren'. Het geldt voor pc's die voldoende aan de minimale vereisten om Windows 11 te kunnen draaien, maar ook voor apparaten die niet de minimale processorvereisten hebben.

Windows 10 is in 2015 uitgebracht en domineert nog steeds de markt met een aandeel van bijna 70 procent van alle Microsoft-gebruikers. Het is veel populairder dan Windows 11, die in 2021 is uitgebracht. Drie jaar geleden heeft Microsoft aangegeven dat het van plan is de ondersteuning voor Windows te beëindigen op 14 oktober 2025.

Windows Latest heeft een aantal testen uitgevoerd op zijn pc's waarop Windows 10 is geïnstalleerd. De aanpak van Microsoft voor pc's met ondersteunde hardware voor Windows 11 en niet-ondersteunde hardware is iets anders. Zo krijgt de niet-ondersteunde pc een waarschuwing dat te zijner tijd de pc geen updates meer krijgt. De full screen pop-up banner verschenen na de installatie van de Windows 10 mei 2024-update. Pc's die ondersteund worden krijgen een melding dat 'het tijd wordt om up te graden'. Je krijgt de optie om het 'te krijgen of in te plannen'.

Er is ook een knop beschikbaar waarmee je aangeeft Windows 10 te behouden. Klik je daarop dan volgt er nog een poging van het bedrijf je te overtuigen van de wondere wereld van Windows 11.

Wat doe jij? Blijf je (voorlopig) Windows 10 draaien of stap je over naar Windows 11?