Review

Smartphones

Nothing Phone (2a) Review. Een telefoon die anders dan anders is en daarom de moeite waard is

Portret van de auteur


Advertentie

De Nothing Phone (2a) valt op vanwege zijn transparante achterzijde met lichteffecten, maar is het een wel een goede keuze? Wij hebben hem getest. Soms begin je een keer opnieuw. Dat geldt ook voor Carl Pei, de oprichter van Nothing. Eerder was hij de drijvende kracht achter OnePlus. Het merk Nothing, dat zijn officiële thuisbasis heeft in Londen, doet dingen vaak net even anders dan de rest. De eerste twee modellen ervan vielen op door hun transparante achterzijde en de lichteffecten die daarop kunnen worden weergegeven. Onlangs heeft het bedrijf, dat overigens ook oortjes verkoopt, zijn derde telefoon gepresenteerd: de Nothing (2a). Deze telefoon bekijken we in dit artikel. Het is een toestel dat prima in de familie past en een wat lager bedrag op zijn prijskaartje heeft. Natuurlijk probeert het bedrijf hiermee marktaandeel te winnen. De 2a wordt verkocht voor 329 euro voor de variant met 128 GB opslag.


De (2a) wordt verkocht in een witte en een zwarte variant. Voor dit artikel kregen we de beschikking over een wit toestel. Hoewel deze kleur prima past bij het design, komen de lichteffecten waarmee het toestel is uitgerust er wel wat minder bij tot hun recht. De hoeken van de telefoon zijn vrij recht en de achterzijde is vlak. Minder mooi zijn de CE-markeringen en andere details die je aan de rechter onderzijde van de telefoon ziet. Die doen een beetje afbreuk aan het strakke ontwerp. De standaard skin doet denken aan een monochrome pixelstijl. De behuizing is transparant en bij ons exemplaar dus wit; de knoppen zijn zwart.

De camerasensors op de achterzijde hebben nu eens niet een plekje onder elkaar gekregen, maar zitten naast elkaar. Dat geeft je misschien een beetje het gevoel dat het toestel een wezentje is. Het is in ieder geval anders en bijzonder. De combinatie met de lichteffecten (Glyph-interface) en de buzzerachtige ringtones geven het geheel een jaren ’80-gevoel.

Bronnen en meer links REACTIES (0)