Review

Smartphones

Swappie refurbished iPhone 13 Mini. Is een tweedehands / refurbished iPhone een goede keuze?

Portret van de auteur


Advertentie

Smartphones worden door sommigen snel vervangen door een nieuwer model. Dat is goed voor de fabrikanten, maar vaak kunnen die toestellen vaak nog een tweede leven mee. Het Finse Swappie richt zich op hergebruik van iPhones om zelf eens de proef op de som te nemen hebben we een refurbished iPhone 13 Mini besteld om te testen. Het toestel kost 379 euro met de standaard accu in redelijke staat.


We kozen voor een paarsblauwe uitvoering van de telefoon. Dat is nog net wat opvallender. Je krijgt de refurbished telefoon in een bubbeltjes envelop geleverd. De verzendkosten via DHL bedragen maar liefst 11,99 euro. Dat is in onze regio vrij veel geld omdat we gewend zijn om voor grotere bestellingen meestal geen verzendkosten te betalen. De telefoon wordt geleverd in een wit doosje met daarin een Lightning-laadkabeltje. Een hoesje of lader wordt standaard niet meegeleverd, gelukkig is er keuze genoeg op dit vlak.

De iPhone 13 is inmiddels al weer 2,5 jaar oud. Toch is dit geen gekke keuze als je op zoek bent naar een nieuw toestel. Apple heeft namelijk een naam hoog te houden als het gaat om het ondersteunen en aanbieden van nieuwe iOS-versies voor zijn telefoons. Veel fabrikanten van Android-toestellen bieden een veel kortere periode. Hoewel we het niet met zekerheid kunnen zeggen, kun je er vanuit gaan dat je nog een aantal jaren veiligheidsupdates en nieuwe versies van iOS aangeboden gaat krijgen. Een voorbeeld is iOS-versie 17, die is beschikbaar tot en met de iPhone XR/XS.  Telefoons uit 2018.