Review

OnePlus Nord CE4 Lite Review. Smartphone met veel handige functionaliteit voor 329 Euro

Portret van de auteur


Advertentie

OnePlus brengt vandaag de OnePlus Nord CE4 Lite op de markt, een telefoon die een goede prijs/kwaliteitverhouding moet bieden. Wij bekijken of het een interessante keuze is.

OnePlus is een merk dat veel aandacht besteedt aan de community. Zeker bij de CE-serie is dat het geval; CE staat namelijk voor Community Edition. Als je naar een aantal belangrijke specificaties kijkt, valt direct op dat OnePlus bij dit toestel inderdaad naar de achterban heeft gekeken.


Ook bij TechnologyInsider wordt vaak gevraagd of het bij smartphones mogelijk is om de opslagcapaciteit uit te breiden. De Nord CE4 Lite heeft die optie, net als een ingang voor de jackplug van een bedrade hoofdtelefoon of headset, en een 120Hz-amoledscherm. Dat zijn zaken die meteen voor een glimlach op het gezicht zorgen.

Ook bij de accu heeft OnePlus voor slimme functionaliteit gezorgd. Hij is groter dan gemiddeld. Veel toestellen hebben een accu van 5.000 mAh, maar het exemplaar in de Nord CE4 Lite heeft  110 mAh meer. Je zou dus wat langer zonder stopcontact moeten kunnen. Met de optionele 80W SuperVOOC-lader kun je het toestel vrij vlot opladen; in ongeveer 50 minuten is een lege accu weer vol. Bij dat laden vinden we een handigheidje. De CE4 Lite kan namelijk met 5W omgekeerd laden. Dat is ideaal om het oplaadbakje van je draadloze oortjes een beetje prik te geven.

Om de accu lang te kunnen gebruiken, kan je ervoor kiezen om de ‘Battery Health Engine’ de telefoon tot tachtig procent te laten laden. Ook biedt de telefoon ‘subzero’-laadcapaciteitbescherming.

Bronnen en meer links

    Advertentie

    REACTIES (4)