Review

Multimedia

Samsung Galaxy Fit3 Review. Een betaalbare tracker met veel voordelen, maar ook nadelen

Portret van de auteur


Advertentie

Smartwatches en fitnesstrackers zijn producten die dicht bij elkaar liggen. Voor wie niet de hoogste eisen stelt, past de tweede productgroep wellicht het beste. Officieel hoort de Galaxy Fit3 in die groep. Als je hem direct bij Samsung koopt, ben je 62 euro kwijt. Met een beetje zoeken, vind je hem al snel voor een tientje minder.

Als je de vormgeving van het apparaatje bekijkt, zie je direct dat de Fit3 niet in de lijn met de Watch-modellen van Samsung hoort. Hij heeft namelijk een rechthoekige wijzerplaat en ziet er wat eenvoudiger uit. Door deze stijl lijkt hij wat minder op een klassiek horloge. Met een formaat van 1,6 inch is het schermpje nog best groot, voor een product in deze categorie.  

Samsung levert een heel eenvoudig bandje van kunststof. De simpele vormgeving heeft niet alleen nadelen; de Fit3 weegt slechts 18,5 gram en weet door de simpele techniek langer op een acculading te werken. Samsung ‘belooft’ bijna twee weken; wij haalden ongeveer een dag of drie, vier. 

Die nog altijd relatief lange werktijd op de accu is een enorm voordeel. Veel smartwatches en trackers bieden de mogelijkheid om je slaapritme te monitoren. Dat kan handig zijn; omdat veel andere producten nauwelijks een dag op een acculading blijven werken, ligt menig smartwatch op het nachtkastje. Dat is in ieder geval bij ons het geval. Het opladen van de Fit3 kost ongeveer een uur.Ook bij dat laden blijkt de Fit3 iets minder luxe. Je moet hem koppelen via een adapterkabeltje met twee kleine puntjes. Dat is wat onhandiger dan de draadloze laders die je bij luxere modellen krijgt meegeleverd.

Bronnen en meer links REACTIES (0)