Review

Opslag

Transcend ESD320A Review. Een vlotte USB-stick met A-aansluiting

Portret van de auteur


Advertentie

Wie C zegt moet ook A kunnen zeggen. En dat kunnen ze zeker bij Transcend. Naast de ESD330C die we onlangs hebben bekeken, biedt de fabrikant de ESD320A, een snelle geheugenstick volgens een vergelijkbaar recept, maar dan met een A-aansluiting.

Als je de twee sticks naast elkaar legt, zijn er nauwelijks verschillen te zien. De prijs is ook vergelijkbaar: voor de 2TB-uitvoering die we hebben getest, betaal je bij beide modellen 180 euro. Wel is de ESD320A wat langer en zwaarder: 3 gram en 4 mm komt erbij ten opzichte van de C-versie. Zo’n A-aansluiting is naar verhouding dus best zwaar. De A-versie heeft ook een lichtere kleur meegekregen. Net als bij het andere model heeft ook deze versie een knopje waarmee je de aansluiting kunt uitschuiven. Dat is handiger dan het dopje dat je bij andere sticks nog weleens treft.

De wirwar van snelheden is bij de A-versie van USB ongeveer net zo groot als bij de C-variant. Soms kun je aan de kleur van de aansluiting zien welke snelheid een aansluiting biedt, maar meestal is het gissen. Wel is de kans kleiner dat je een A-aansluiting treft die geschikt is om 10 Gbit/s te halen. Het Asus Z790-I Gaming WiFi-moederbord van Asus is geschikt voor veel verschillende usb-smaken en Thunderbolt, en heeft toevallig ook de 10 Gbit/s snelle A-variant. Transcend belooft dat deze stick met 1.050 MB/s kan lezen, en met 950 MB/s kan schrijven. Je krijgt drie jaar garantie bij de ESD320A.

Bronnen en meer links REACTIES (0)